1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Japonya yüzde 100 güneş enerjili ilk ofisini açtı

Japonya yüzde 100 güneş enerjili ilk ofisini açtı

Enerji Günlüğü - Japonya’da ülkenin şebeke bağlantısı olmayan ve enerji ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayan ilk ofis binasının...

Japonya yüzde 100 güneş enerjili ilk ofisini açtı

Enerji Günlüğü - Japonya’da ülkenin şebeke bağlantısı olmayan ve enerji ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayan ilk ofis binasının açılışı gerçekleştirildi.

Japonya'nın elektrik şebeke bağlantısı bulunmayan, tamamen güneş enerjisiyle enerji ihtiyacını karşılayacak olan ilk ofis binası Saga şehrinde açıldı. Binanın çatısında lityum iyon bataryalı 320 güneş paneli bulunuyor.

Daiwa House Industry Company, iki katlı 2.400 metrekarelik Saga şube binasını, yıllık enerji ihtiyacının tamamını kendi üreteceği ve enerji verimli çözümler nedeniyle yeşil binalarda son dönemde oldukça popüler olan Net Zero Energy Building (NZEB) olarak tanımlıyor. Şirket aynı zamanda binayı diğer şirketler için kuracağı çevre dostu binalar için bir model olarak da değerlendiriyor.

Binadaki ısıtma, aydınlatma ve su sistemlerindeki enerji verimli çözümler aynı büyüklükteki bir tesisle karşılaştırıldığında yılda yaklaşık 6 milyon yenlik enerji tasarrufu sağlıyor. 900 milyon yene malolan binanın bir kısım maliyeti Japon hükümeti tarafından karşılandı.

Önceki ve Sonraki Haberler