1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fas’tan yenilenebilir enerji atağı!

Fas’tan yenilenebilir enerji atağı!

Enerji Günlüğü - Fas, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji sektörüne 40 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Fas Enerji, Madencilik, Sürdürülebilir...

Fas’tan yenilenebilir enerji atağı!

Enerji Günlüğü - Fas, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji sektörüne 40 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. 

Fas Enerji, Madencilik, Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Aziz Rabbah, Fas Krallığı tarafından 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji sektörüne 40 milyar dolarlık yatırım yapılmasının planlandığını açıkladı. 

Bakan aynı zamanda 2016 itibariyle Fas’ın rüzgar ve güneş enerjisi kaynaklarından ürettiği elektriğin enerji bileşiminde yüzde 13'lük paya yükseldiğini belirtti. Bu oran 2009 yılında yüzde 2 idi. 

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ın 2020 yılında yüzde 42 ve 2030 yılında yüzde 52’lik yenilenebilir enerji hedeflerini yakalayacağına inanılıyor. Yenilenebilir enerji santrallerinin işletilmesi süreçlerinde ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesi için ise Fas'ın birkaç farklı bölgesinde eğitim merkezleri kuruldu.

GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Uluslararası bir medya kuruluşu tarafından hazırlanan Fas raporuna göre ise Fas Sahra Çölüne güneş enerjisi yatırımlarına devam ediyor. Rapor, Fas’ın Kuzey Afrika’nın bir bölümünün elektriğini sağlamak için bol miktarda bulunan doğal ve engelsiz güneş ışığından yararlandığının altını çizdi. 

Raporda, Fas'ın yıllık olarak yaklaşık 3.000 saat güneş aldığı ifade edilirken, temiz enerji yatırımları konusunda 2040 yılına kadar ülkenin yaklaşık yarısının elektrik ihtiyacının bu şekilde sağlanması planlanıyor. Bu bağlamda, toplamda 9 milyar dolarlık güneş enerjisi tesisi olan Nur projeleri bu sektörün en önemli projesi olarak ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler