1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İsrail kömür ve fosil yakıtların kullanımını sonlandıracak

İsrail kömür ve fosil yakıtların kullanımını sonlandıracak

Enerji Günlüğü - İsrail 2030 yılında kadar kademeli olarak kömür kullanımını sonlandırırken, benzin ve motorin kullanımını da ortadan kaldıracak.İsrail...

İsrail kömür ve fosil yakıtların kullanımını sonlandıracak

Enerji Günlüğü - İsrail 2030 yılında kadar kademeli olarak kömür kullanımını sonlandırırken, benzin ve motorin kullanımını da ortadan kaldıracak.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, 2030 yılına kadar kömür kullanımını aşamalı olarak sona erdirmeyi ve benzin ve motorin kullanımını da ortadan kaldırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bakan, ülkenin imalat ve taşımacılık endüstrisinde enerjinin önümüzdeki 12 yıl içinde tamamen doğalgaz, elektrik ve alternatif yakıtlarla karşılanacağını belirterek, ayrıca 2030 yılından itibaren alternatifler yaratacaklarını ve benzinli ve dizel yakıtlı otomobillerin ithalatını artık desteklemeyeceklerini kaydetti.

DOĞAL GAZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE ARTIK TEK YAKIT KAYNAĞI DEĞİL

Bu kararlarının bazı enerji şirketlerini rahatsız edebileceğini ancak her koşulda bu hedeflerine ulaşacaklarını ifade eden Steinitz, hükümetin doğalgazı elektrik üretiminin tek yakıt kaynağı olarak kabul eden stratejisini kaldırdığını da söyledi.

Bakan İsrail'in enerjinin sıfır kirlilikle üretildiği ve çevreye sıfır zarar veren ilk Batılı ülkelerden biri olmasının tarihi bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.

Beş yıl önce elektriğinin yarısından fazlasını kömürden üreten İsrail, bugün elektriğinin yaklaşık yüzde 70'ini doğal gazdan üretiyor. Elektriğin kalan yüzde 30’luk kısmını ise kömürden üretiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler