1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enerji Bakanlığı istihdamda kadına öncelik verecek

Enerji Bakanlığı istihdamda kadına öncelik verecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bakanlık olarak istihdamda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını ilan etti. Enerji...

Enerji Bakanlığı istihdamda kadına öncelik verecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bakanlık olarak istihdamda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını ilan etti. 

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül programının ödül dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında, edebiyattan tıbba, enerjiden spora kadar Türk kadınlarının başarılarından gurur duyduklarını söyledi. 

BAKANLIK POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAYACAK

“Önce zihinlerimize kadın erkek eşitsizliğini yerleştiren uygulamalardan kurtulamamız lazım” diyen Bakan Albayrak şöyle devam etti: 

“Türkiye'nin ekonomiden dış politikasına her alanda önemli bu sektörün kadın çalışan sayısını arzu ettiğimiz seviyeye taşıyamadık. Bu cesaretlendirici program (Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar) ile birlikte özellikle kariyerini planlama aşamasında olan genç kadınlara enerji ve maden alanında sizlere büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bakan olarak bugün buradan ifade etmek istiyorum, sizlere pozitif ayrımcılık yapacağımızı belirtmek istiyorum. Büyük hedeflerimiz var ve bu hedefleri hep birlikte başaracağız.” 

YENİLİK ATMADIĞINIZ BİR SONRAKİ ADIMDA GİZLİDİR

Milli enerji ve maden politikası kapsamında enerji arz ve güvenliğinin sağlanması ve yatırımların sadece ekonomiyi güçlendirmekle kalmayıp Türkiye’ye ciddi bir ekonomik güç kazandıracağını anlatan Albayrak kadınlara şöyle seslendi: 

“İşte bu alanda sizlere (kadın işgücü) her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Enerji gibi erkek egemen bir toplumda yaptıkları işlerle öne çıkan kadınlarımızı alkışlayacağız. Her biri ayrı bir başarı hikâyesi yazan girişimcilik alanındaki kadınlarımız yeni bir ses yarattılar ve büyük bir çınara dönüştürdüler. Daha önce yapılmamış şeyleri ortaya koyma gayreti yeni şeyleri de beraberinde getirdi. Farklı düşünün farklı olum ve sonunda da fark yaratın. Zaman zaman havlu atmayı da düşünebilirsiniz ama unutmayın yenilik bir sonraki atmadığınız adımda gizlidir.” 

İlkyaz YENİDOĞAN - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler