1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB finansal sürdürülebilir büyüme kurallarını sıkılaştırıyor

AB finansal sürdürülebilir büyüme kurallarını sıkılaştırıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, finansal danışmanlara yaptıkları çalışmalarda sürdürülebilir büyümeyi nasıl değerlendirdiklerini göstermeleri...

AB finansal sürdürülebilir büyüme kurallarını sıkılaştırıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, finansal danışmanlara yaptıkları çalışmalarda sürdürülebilir büyümeyi nasıl değerlendirdiklerini göstermeleri kuralı getirecek.

AB Komisyonu finansal sürdürülebilir büyüme için kurallarda değişikliğe ilişkin eylem planını dün açıkladı. Avrupa Birliği, eylem planında finansal danışmanlara ilişkin kurallarını "yeşil' yatırımı destekleyecek şekilde düzeltti. Kurallarda yapılan değişiklik ile varlık yöneticileri kararlarında sürdürülebilir büyümeyi nasıl değerlendirdiklerini göstermeye zorlanacaklar. 

Yapılan düzenleme, iklim değişikliği ile mücadeleye yardım eden projelere yatırım yapılmasını amaçlıyor. AB'nin, Paris'te kararlaştırılan 2030’a kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 40 azaltma hedefine ulaşmak için, yılda yaklaşık 180 milyar € ek yatırım yapılması gerekiyor. Bu amaca ulaşmada finans sektörü de önemli bir rol oynuyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler