1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Statoil Polonya açıkdeniz rüzgar sektörüne girdi

Statoil Polonya açıkdeniz rüzgar sektörüne girdi

Enerji Günlüğü - Norveç enerji şirketi Statoil, Polonya’da iki açık deniz (offshore) rüzgar enerjisi projesine ortak oldu.Norveçli enerji şirketi Statoil,...

Statoil Polonya açıkdeniz rüzgar sektörüne girdi

Enerji Günlüğü - Norveç enerji şirketi Statoil, Polonya’da iki açık deniz (offshore) rüzgar enerjisi projesine ortak oldu.

Norveçli enerji şirketi Statoil, Polonyalı enerji şirketi Polenergia ile Polonya'daki daha başlangıç aşamasında olan iki açık deniz rüzgar geliştirme projesi Baltık Srodkowy II ve III RES’ten yüzde 50'lik hisse alımı için bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

1200 MW kapasiteli iki rüzgar santralinin yaklaşık 2 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. 

Statoil Yeni Enerji Çözümleri başkan yardımcısı Irene Rummelhoff,  büyüyen yenilenebilir portföyü ve Polonya elektrik piyasası hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan deneyimli bir enerji şirketi olan Polenergia ile ortaklığa girmekten çok memnun olduklarını belirtti. Rummelhoff ayrıca Statoil'in 2030 yılına kadar yeşil enerjiye 10 milyar avroluk yatırım yaparak, yenilenebilir enerji yatırımlarını önemli oranda artırmayı hedeflediğini de hatırlattı.

Polonya Baltık Denizi’nde toplam 8000 MW'dan fazla potansiyele sahip ve ilk 4000 MW'i 2030'a kadar elektrik üretmeye başlayacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler