1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Silivri’de organik atıklar elektriğe dönüşecek

Silivri’de organik atıklar elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Silivri Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi sahası...

Silivri’de organik atıklar elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Silivri Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi sahası içerisinde organik atıkları elektriğe çevirecek 1.4 MW’lık bir biyogaz tesisi kurulacak.

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi, Laiklik Caddesi, Büyükkılıçlı-Sinekli Yolu üzerinde yer alan 2.265.312 m2 alana sahip Silivri Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi sahası içerisinde İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Biyometanizasyon Tesisi kurulması planlanıyor. Kurulacak olan tesis 90 ton/gün tehlikesiz nitelikli atık kapasiteli ve 1,4 MWe / 3,39MWt enerji üretimine sahip olacak.

Tesiste elektriğe dönüştürülecek organik yakıtların çevrede bulunan hastane, otel, üniversite, restorant vb yerlerden toplanması planlanıyor. Ayrıca elektrik üretimiyle katı atık depolama tesisindeki atık oranının da önemli oranda azalması öngörülüyor.

İlk yatırım maliyetinin 50 milyon lira olması öngörülen tesis 2.509 m2 kapalı alanda kurulacak ve 15 yıl boyunca elektrik üretecek. Tesisin yılda 11.256 MWh elektrik üretmesi bekleniyor. 

Sabiha KÖTEK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler