1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye 2017’de Rus gazını en çok ithal eden ikinci ülke oldu

Türkiye 2017’de Rus gazını en çok ithal eden ikinci ülke oldu

Enerji Günlüğü - Türkiye 2017 yılında Rusya’dan ithal ettiği 29 milyar metreküp doğal gaz ile Almanya’nın ardından Rusya’dan en çok gaz ithal...

Türkiye 2017’de Rus gazını en çok ithal eden ikinci ülke oldu

Enerji Günlüğü - Türkiye 2017 yılında Rusya’dan ithal ettiği 29 milyar metreküp doğal gaz ile Almanya’nın ardından Rusya’dan en çok gaz ithal eden ikinci ülke oldu.

Rus doğal gazını Avrupa’ya ulaştırmayı amaçlayan iki doğal gaz boru hattı projesi olan Kuzey Akım ve TürkAkım boru hatlarının son noktaları olan Almanya ve Türkiye Rus doğal gazını en çok ithal eden iki ülke olma pozisyonlarını geçen yıl da korudular. Neredeyse tamamının Rus kamu enerji şirketi Gazprom tarafından ihraç edildiği gazın en büyük ikinci müşterisi 29 milyar metreküp doğal gaz ithalatı ile Türkiye oldu. Türkiye geçen yıl Gazprom’dan doğal gaz ithalatını bir önceki yıla göre yüzde17.3 artırmış oldu. 

Almanya ise geçen yıl Rus gazı ithalatında rekor kırdı. Bir önceki yıla göre doğal gaz alımını yüzde 7.2 artıran Almanya 53.4 milyar metreküp doğal gaz ithal etti. 

İtalya ise bir önceki yıla göre hafif bir gerileme kaydetse de yaklaşık 24 milyar metreküplük ithalat ile üçüncü sırada yer aldı. İtalya’yı sırasıyla Belarus, İngiltere, Fransa, Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan takip etti.

Önceki ve Sonraki Haberler