1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya’nın Akkuyu NGS’ye ortak arayışı sürüyor

Rusya’nın Akkuyu NGS’ye ortak arayışı sürüyor

Enerji Günlüğü - Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu’nun Türkiye’nin ilk nükleer enerjisi olacak olan Akkuyu NGS ortaklığından çekilmesi ardından Rusya...

Rusya’nın Akkuyu NGS’ye ortak arayışı sürüyor

Enerji Günlüğü - Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu’nun Türkiye’nin ilk nükleer enerjisi olacak olan Akkuyu NGS ortaklığından çekilmesi ardından Rusya projeye ortak arayışını sürdürüyor.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Spasskiy, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için yatırımcı arama çalışmalarının olağan şekilde devam ettiğini belirterek, bu konudaki görüşmelerinse projede ilk beton döküldükten sonra yapılacağını kaydetti.

Rusya ve Türkiye arasında imzalanan hükümetlerarası anlaşma çerçevesinde projenin yüzde 49 hissesini farklı şirketlere satma hakkına sahip olan Rosatom Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumuyla ön anlaşma imzalamıştı. Ancak geçtiğimiz haftalarda bu şirketler anlaşmadan çekildiklerini açıklamışlardı. Bunun ardından Rosatom’un EÜAŞ’ın Akkuyu ortaklığına katılmasından memnunluk duyacağı yönlü bir açıklama yapması ise böylesi devasa maliyetli bir yatırımda Rusya’nın devlet güvencesini tercih ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

ROSATOM: EÜAŞ AKKUYU ORTAKLIĞINA KATILIRSA MEMNUN OLURUZ

KALYON VE KOLİN AKKUYU NGS ORTAKLIĞINDAN ÇEKİLİYOR!

 
Önceki ve Sonraki Haberler