1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. RKT Enerji EUROGIA2020 Programı Yönetim Kurulu'na katıldı

RKT Enerji EUROGIA2020 Programı Yönetim Kurulu'na katıldı

Enerji Günlüğü - Rüzgar ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren proje geliştirme yönetimi şirketi RKT Enerji, Uluslararası İşbirliği ağı EUREKA’NIN...

RKT Enerji EUROGIA2020 Programı Yönetim Kurulu'na katıldı

Enerji Günlüğü - Rüzgar ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren proje geliştirme yönetimi şirketi RKT Enerji, Uluslararası İşbirliği ağı EUREKA’NIN Enerji Kümesi EUROGIA2020’nin Yönetim Kurulu'na katıldı. 

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 20 Avrupa ülkesi tarafından desteklenen, üye ülkelerde karbon ayak izini düşüren ve yeni nesil enerji kaynaklarını teknolojiyle destekleyen projelere odaklanan EUROGIA2020 yönetim kurulu üyesi şirketleri 9 Mart 2018 tarihinde Paris’te gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. EUROGIA2020 Başkanı Sinem Altuncu’nun yönettiği toplantıda Yönetim Kurulu’nda söz hakkı sahibi şirketler EUROGIA2020’nin incelediği projeleri masaya yatırırken, EUREKA’nın yeni dönem konumlandırmasını değerlendirdi. 

ENERJİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMA YOLUNDAYIZ

Toplam 74 MWp’lik güneş enerjisi projeleri geliştiricisi olan RKT Enerji CEO’su Utku Korkmaz, lisanslı ve lisanssız güneş enerji proje geliştirme hizmetleri konusunda sahip olduğu birikimden yola çıkarak söz hakkı sahibi olacağı EUROGIA2020 yönetim kuruluna seçilmelerine dair “Bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerde sunduğumuz hizmet ve ürünlerle hedeflediğimiz amaç Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak bu yerli kaynakların elektrik üretimindeki payını arttırmaktı. Şimdi bu hedeflerimizi enerjinin dağıtıklaştığı ve dijitalleştiği günümüzde, sadece enerji şirketi olmaktan çıkartarak, bir ‘Enerji Teknoloji şirketi’ olma yolunda büyütüyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler