1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gama, İran’da petrokimya yatırımı yapacak

Gama, İran’da petrokimya yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen inşaat, mühendislik ve taahhüt şirketlerinden Gama Holding, İran’da petrokimya tesisi yatırımı yapacak.Gama...

Gama, İran’da petrokimya yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen inşaat, mühendislik ve taahhüt şirketlerinden Gama Holding, İran’da petrokimya tesisi yatırımı yapacak.

Gama Holding, İran’ın Huzistan kentinde bir petrokimya tesisi kurmak için ön mutabakat imzaladı. İze Petrokimya tesisinin yatırım miktarı 1 milyar 200 milyon dolar ve yabancı yatırımcıların projeye katkısı bir milyar 50 milyon dolar olacak.

Gama şirketinin resmi temsilcisi Dündar Kencal, Huzistan valiliğinde düzenlenen törende, GAMA şirketinin İran’daki faaliyetlerinde 18 ay geçtiğini ve bu süre zarfında büyük bir ekonomik projede yatırım yapmak istediklerini söyledi. IRNA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Kencal, İze petrokimya projesinin önemli bir proje olduğunu belirterek, projede başarılı olmayı umut ettiklerini söyledi. 

1959 yılından bu yana, güç santralları, petrol, çimento, petrokimya ve gaz tesisleri, fabrikalar, yüksek binalar, su arıtma tesisleri ve iletim hatları, köprü ve çeşitli altyapı yapımlarını gerçekleştiren ve aynı zamanda çeşitli enerji yatırımlarına sahip olan GAMA Holding’in tamamı Suudi Arabistan’da olan 12 petrokimya ve kimya tesisi projesi bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler