1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB TANAP’a verilecek 932 milyon euro krediyi onayladı

AB TANAP’a verilecek 932 milyon euro krediyi onayladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (EIB), TANAP doğalgaz boru hattı projesi için Azerbaycan Güney Gaz Koridoru şirketine vereceği 932 milyon...

AB TANAP’a verilecek 932 milyon euro krediyi onayladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (EIB), TANAP doğalgaz boru hattı projesi için Azerbaycan Güney Gaz Koridoru şirketine vereceği 932 milyon Euro krediyi onayladı. 

Avrupa Birliği'nin finans kurumu olan Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Yönetim Kurulu, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya getirecek olan Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) projesine 932 milyon euro krediyi onayladı. 

Güney Gaz Koridoru'nun bir parçası olan TANAP, 2020'den itibaren Avrupa'ya yılda 16 milyar metreküp gaz taşıyarak Avrupa Birliği'nin Rus doğal gazına bağımlılığını azaltacak. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası ile Asya Altyapı ve Yatırım Bankası bugüne kadar TANAP'a 8,5 milyar dolar finansman sağladılar. 

Güney Gaz Koridoru, altı ülke vasıtasıyla yürütülen ve toplam maliyeti 40 milyar ABD doları olan 3 bin 500 kilometrelik bir gaz boru hattı altyapı yatırımlarını içeriyor. Güney Gaz Koridoru’nun ana bileşenlerini ise Azerbaycan'daki Şah Deniz offshore doğal gaz sahası, Azerbaycan ve Gürcistan'daki Güney Kafkasya Boru Hattı, Türkiye'deki TANAP ile Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya üzerinden geçen Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) oluşturuyor. İlk yıllık üretim kapasitesi, bölgedeki 10 milyondan fazla hanenin yıllık enerji tüketimine eşit, 16 milyar metreküp olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler