1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karapınar YEKA yatırımlarında bakanlık payı belirlendi

Karapınar YEKA yatırımlarında bakanlık payı belirlendi

Enerji Günlüğü - Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde başvuruda bulunan yatırımcılar, yatırımda kullanacakları sabit yatırım tutarı...

Karapınar YEKA yatırımlarında bakanlık payı belirlendi

Enerji Günlüğü - Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde başvuruda bulunan yatırımcılar, yatırımda kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatıracakları oran onbinde bir olarak belirlendi.

Bakanlar Kurulu, Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde Başvuruda Bulunan Yatırımcıların Yatırımda Kullanacakları Sabit Yatırım Tutarı Üzerinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü Hesabına Yatıracakları Oranın Belirlenmesine İlişkin Karar’ı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre, Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde başvuruda bulunan yatırımcıların yatırımda kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatıracakları oran onbinde bir olarak belirlendi.

Konya ili Karapınar ilçesinde Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) olarak ilan edilen 27 milyon 186 bin 31 m2 yüzölçümüne sahip arazi "Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi 1. Kısım" olarak anılmaktadır. 1. Kısım'da bin megavatlık güneş enerjisi santrali ve 500 megavatlık ekipman üretim fabrikası kurulması planlanıyor. Diğer taraftan Karapınar YEKA alanındaki 2. Kısım 32 milyon 400 bin 845 m2 alana sahip olup bu alana da 1.800 MWe güçte GES kurulması hedefleniyor. 

1. Kısım 1. Bölüm GES için 20 Mart 2017'de açık eksiltme usulüyle ihale gerçekleştirildi. İhaleyi 6,99 dolar cent/ kwh ile en düşük teklifi veren Kalyon - Hanwha Grubu kazandı. 

KARAPINAR YEKA 1 GES İHALESİNİ KALYON-HANWHA GRUBU KAZANDI!

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler