1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dağıtıcılar arası akaryakıt ticaretine miktar koşulu

Dağıtıcılar arası akaryakıt ticaretine miktar koşulu

Enerji Günlüğü - Dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti, bir önceki faaliyet dönemi içinde asgari 60 bin ton benzin ve motorin satışı gerçekleştirmiş...

Dağıtıcılar arası akaryakıt ticaretine miktar koşulu

Enerji Günlüğü - Dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti, bir önceki faaliyet dönemi içinde asgari 60 bin ton benzin ve motorin satışı gerçekleştirmiş dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından yapılabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticareti Hakkında Karar’ı kabul ederek yayımladı. Karar 1 Nisan 2018 itibariyle yürürlüğe girecek. 

Buna göre, dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti, izleme dönemi içinde asgari 60 bin ton beyaz ürün, (benzin ve motorin) satışı gerçekleştirmiş dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından yapılabilecek. Satış miktarının hesaplanmasında, dağıtıcıların kendi aralarında yaptıkları akaryakıt ticaretine ve ihracatına ilişkin miktarlar dikkate alınmayacak. Bu şartı karşılayan lisans sahiplerine 1 Nisan 2018 - 31 Mart 2019 faaliyet dönemi için izin verilmiş sayılacak. Karşılayamayanların izni ise 1 Haziran 2018 tarihi itibariyle sona ermiş sayılacak.  

İzin sahibi olmayan dağıtıcı lisansı sahipleri, dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti kapsamında satış işlemi gerçekleştiremeyecek. 

Başvurular 1 Mart tarihi itibariyle yapılacak ve başvuruyu takip eden 30 gün içinde sonuçlandırılacak. Başvurusu reddedilen dağıtıcılara ret gerekçeleri bildirilecek ve yatırmış oldukları izin bedeli yazılı talep sonrasında iade edilecek. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler