1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İspanya kömürün kaderini belirleyecek

İspanya kömürün kaderini belirleyecek

Enerji Günlüğü - İspanya hükümeti önümüzdeki günlerde ekonomik olmayan kömür madenlerinin kapatılmasıyla ilgili son kararını verecek. Ülkenin en...

İspanya kömürün kaderini belirleyecek

Enerji Günlüğü - İspanya hükümeti önümüzdeki günlerde ekonomik olmayan kömür madenlerinin kapatılmasıyla ilgili son kararını verecek. Ülkenin en büyük sanayi sendikası UGT, kömüre 2019 sonrası da yer verilmesi talebinde bulunuyor.

İspanya'nın en büyük sanayi sendikalarından biri olan UGT, İspanya hükümetinin 2050 yılına kadar kömür yakan enerji santrallerinin ayakta kalmasını sağlamaları talebinde bulundu. 

Sanayi grubu, 2019 yılına kadar ekonomik olmayan kömür madenlerinin kapatılması hedefinde yasal düzenlemelerle bu santrallere bu tarihten sonra yeni bir yaşam alanı vermesini istiyor.

İspanya hükümeti, önümüzdeki günlerde olası tesis kapatmalarında son kararını açıklayan bir kararname sunacak. Hükümet bu kararda elektrik piyasasında maliyet artışlarını azaltma ile tüketici faturaları arsında bir denge sağlamayı hedefliyor.

İspanya’da bu konumdaki tüm kömür tesislerinin kapatılması elektrik fiyatlarını yüzde 14 ila 27 arasında artışa yol açacak. UGT, yerli kömürün hala ülke enerji bileşiminde tek önemli fosil yakıt olduğuna da dikkat çekiyor.

Kömür lobi grubu Carbunion’a göre, İspanya’da 2011 yılında sayıları 21 olan kömür şirketlerinin sayısı sekize indi. Ülkede kömür yakıtlı santrallerden elektrik üretimi son 27 yılda sadece bir yılın dışında her yıl düşüş kaydetti. 

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler