1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’den K.Kore’ye doğalgaz ve petrol yaptırımı

Türkiye’den K.Kore’ye doğalgaz ve petrol yaptırımı

Enerji Günlüğü - Türkiye, balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore’ye doğalgaz ve petrol satışı veya nakliyatı yapmama kararı aldı.Bakanlar Kurulu,...

Türkiye’den K.Kore’ye doğalgaz ve petrol yaptırımı

Enerji Günlüğü - Türkiye, balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore’ye doğalgaz ve petrol satışı veya nakliyatı yapmama kararı aldı.

Bakanlar Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne uygulanacak yaptırımlarda değişiklik yapma kararını Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Değişiklik ile Türkiye’den Kuzey Kore’ye doğalgaz satışı veya nakliyatı yapılmayacak. Ayrıca Türkiye’deki boru hatları veya demiryoluyla, Türkiye’ye kayıtlı araçlar ya da ülke vatandaşları tarafından ülke toprakları üzerinden doğrudan veya dolaylı olarak Kuzey Kore’ye rafine petrol ürünleri ile ham petrol arz, satış veya nakliyatı gerçekleşmeyecek.

Kararla, “satış ve transferi yasaklı parça, ekipman, mal ve teknoloji”ye, nükleerde veya füzede kullanılabilir malzemeler ve parçaların yanı sıra kimyasal ve biyolojik silahlarda kullanılabilir bazı parçalar da dahil edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler