1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım Gazprom'un 506 km boru hattını atıl bıraktı

TürkAkım Gazprom'un 506 km boru hattını atıl bıraktı

Enerji Günlüğü - Rus Gazprom, TürkAkım projesi ile birlikte atıl kalan 506 kilometrelik doğalgaz boru hattını tasfiye ediyor, bazı terminallerle ilgili...

TürkAkım Gazprom'un 506 km boru hattını atıl bıraktı

Enerji Günlüğü - Rus Gazprom, TürkAkım projesi ile birlikte atıl kalan 506 kilometrelik doğalgaz boru hattını tasfiye ediyor, bazı terminallerle ilgili yatırımları da askıya alıyor.  

Karadeniz’in altından Türkiye’ye doğalgaz taşınacak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın ın önceki halinin Güney Akım Gaz Boru Hattı Projesi olduğu hatırlatıldı. Projenin TürkAkım’a dönüşmesiyle birlikte yıllık taşıma kapasitesinin de yılda 63 milyar metreküpten 31.5 milyar metreküpe düşürüldüğüne işaret edildi. 

Gazprom, kapasitenin düşürülmesi nedeniyle Güney Koridoru’nun bir parçası olan ve Rusya'nın Krasnodar, Saratov, Volgograd ve Rostov bölgelerinden geçen doğu güzergâhına (Poçinki-Anapa) ait 506 kilometrelik boru hattının ve Morşanskaya gaz ölçüm terminalinin tasfiye edileceğini duyurdu. 

TAMAMLANMAYAN YAPILARIN DEĞERİ DÜŞTÜ 

Öte yandan Russkaya, Kazaçya, Korenovskaya kompresör terminallerinin 3. ve 4. etaplarının da ileride tekrar kullanılmak üzere korumaya alınacağı kaydedildi. Gazprom’un açıklamasında Güney Akım projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili belirsizlik nedeniyle Gazprom’un inşaatı tamamlanmamış yapıların değerinin neredeyse 46 milyar ruble (yaklaşık 800 milyon dolar) düştüğü de belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler