1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sanal spot doğalgaz piyasası işlemlere hazır

Sanal spot doğalgaz piyasası işlemlere hazır

Enerji Günlüğü - Doğalgaz piyasası gaz ticaret platformunun kurulum çalışmalarında son aşamaya gelindi. Uygulamayı kullanabilmek için başvurular başladı.  Geçtiğimiz...

Sanal spot doğalgaz piyasası işlemlere hazır

Enerji Günlüğü - Doğalgaz piyasası gaz ticaret platformunun kurulum çalışmalarında son aşamaya gelindi. Uygulamayı kullanabilmek için başvurular başladı.  

Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan doğalgaz ticareti piyasası altyapısının kurulmasına yönelik hazırlıklar büyük oranda tamamlandı. Hedef, doğalgaz piyasasında spot piyasa işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayacak, dengeleme işlemleri ve dengesizliklerin uzlaştırılmasını da kapsayan gaz ticaret platformunun oluşturulup çalıştırılması. 

Gaz ticaret platformu, Sürekli Ticaret Platformu (STP), Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası (OTSP) Yönetmeliği, Piyasa İşletim Usul ve Esasları (PUE) ve BOTAŞ İletim Şebekesi İşleyiş Düzenlemeleri (ŞİD) uyarınca katılımcıların herhangi bir teminat ve ödeme yükümlülüğü olmadan 1 Nisan 2018 tarihi itibariyle sanal uygulama olarak devreye alınacak.

Sanal uygulamaya kayıt için, BOTAŞ ile Standart Taşıma Sözleşmesi imzalanması şartı bulunuyor. Uygulamaya kayıt olmak isteyen tarafların, BOTAŞ’tan EIC kodlarını alarak bugünden (21 Mart 2018) itibaren EPİAŞ web sitesinden online kayıt bölümüne başvuru yanmaları gerekiyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler