1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Metro Market ürünleriyle su kıtlığı çağrısı yapacak

Metro Market ürünleriyle su kıtlığı çağrısı yapacak

Enerji Günlüğü – Metro Toptancı Market, bir ay boyunca çalışmaya dahil olan markalar ile birlikte su kıtlığına dikkat çekecek. Metro mağazalarında...

Metro Market ürünleriyle su kıtlığı çağrısı yapacak

Enerji Günlüğü – Metro Toptancı Market, bir ay boyunca çalışmaya dahil olan markalar ile birlikte su kıtlığına dikkat çekecek. Metro mağazalarında yer alan ürünlerin ambalajları raflardan tüketicilere su kıtlığıyla ilgili çağrıda bulunacak.

Küresel su talebinin 2050 yılına kadar yüzde 55 oranında artacağı ve dünya nüfusunun üçte ikisinin yılda en az bir ay su kıtlığı çeken bölgelerde yaşaması nedeniyle Metro Toptancı Market, 2017 yılında başlattığı Metro Su Hareketi’yle 22 Mart Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü’nde su tüketimi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Metro Su Hareketi çerçevesinde Metro Barilla, Coca Cola, Colgate, Danone, Diageo, Henkel, L’Oreal, Mars Gıda, PepsiCo, Procter & Gamble (P&G) ve Unilever olmak üzere 11 tedarikçi ile iş birliği yapıyor. Metro, bu tedarikçilerin halen yürütmekte olduğu, tüketicilerin de katılabileceği sosyal sorumluluk projelerine de destek veriyor. Metro, Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden "herkes için temiz su ve sıhhi koşulların sağlanması" amacı doğrultusunda su projelerinin içinde yer alıyor.

YÜRÜTÜLEN PROJELER

Unilever: Metro, Unilever ve Unicef, Dünya Su Günü kapsamında insani kriz ortamında yaşamını sürdüren çocukların temiz suya erişimine destek oluyor. 

OMO, Yumoş, Rinso, Domestos ve Cif markalarından yapılan 50TL’lik her alışverişin 1TL’si çocukların temiz suya erişebilmesi için kullanılacak. Procter&Gamble: Günümüzde 1,1 milyar insanın temiz içme suyuna erişimi yok ve her gün 1.000 çocuk kirli su tüketiminden kaynaklanan hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Metro ve P&G iş birliğiyle su tüketimi konusunda toplumu bilinçlendirmek için imzalanan ortaklık anlaşması ile Metro mağazalarından alınan her bir P&G ürünü için dünyada ihtiyacı olan bölgelere 1 kişinin günlük temiz su ihtiyacını karşılayacak su arıtma paketi ulaştırılıyor. İş birliği kapsamında 2017 yılında 720.000 günlük, şu ana kadar ise 1.4 milyon günlük temiz su ihtiyacı karşılandı. 

Henkel: Daha yeşil bir dünya için Metro mağazalarından alınan her 2 Blendax şampuan 1 fidana dönüşüyor.

 SU TÜKETİMİNİ YÜZDE 2 AZALTACAK

 2018 yılı su tüketimini 100 milyon litre su ile sınırlandırmayı amaçlayan Metro böylece su tüketim oranını 2017’ye göre yüzde 2 azaltacak. Metro Toptancı Market Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan Metro Su Hareketi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Metro Su Hareketi ile milyonlarca tüketicimize ve tabii ki çalışanlarımıza ulaştık. Şimdi tedarikçilerimizle birlikte dünyadaki su kıtlığına dikkat çekmeye sıra geldi. Metro olarak biz su kaynaklarının sürdürülebilirliği konusunda açık ve net hedefler koyduk. Metro Su Hareketi ile müşterilerimize yardım kampanyalarını destekleme fırsatı sunuyoruz. Böylece dünya genelinde temiz suya erişimi arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

ATIK SUYUN YÜZDE 80’İ EKOSİSTEME GERİ AKIYOR

Dünya genelinde atık suyun yüzde 80'i işlenmeden veya yeniden kullanılmadan ekosisteme geri akıyor. Bununla birlikte ortalama bir Avrupalı günde ortalama 200 litre su kullanıyor. Dünyada suyun sadece yüzde 2,5'i tatlı su ve bunun sadece binde 3'ünü kullanılabilir durumda.

DÜNYA SU GÜNÜ 25 YILDIR KUTLANIYOR

22 Mart’ın Dünya Su Günü olarak kutlanması için ilk teklif 1992 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda (UNCED) gündeme getirildi. 1993’teki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilan edildiğinden bu yana da kutlanıyor.

DOĞASEVERLER SUSUZLUK TEHDİDİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ

Önceki ve Sonraki Haberler