1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar Ukrayna’ya LNG sağlayacak

Katar Ukrayna’ya LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG ithalatçısı Katar’ın, Ukrayna’ya LNG tedarik etmeye hazır olduğu ve bunun Türkiye üzerinden gerçekleştirilebileceği...

Katar Ukrayna’ya LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG ithalatçısı Katar’ın, Ukrayna’ya LNG tedarik etmeye hazır olduğu ve bunun Türkiye üzerinden gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

Rusya ile doğal gaz anlaşmazlığı yaşayan Ukrayna, enerji güvenliğini artırmak için dünyanın en büyük LNG ihracatçısı Katar ile bir tedarik anlaşması yaptı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Katar ile birlikte Ukrayna'nın doğalgaz tedarik kaynaklarının çeşitlendirilmesini ele aldıklarını ve Katar’ın Ukrayna’ya LNG tedariğine hazır olduğunu açıkladı. Poroşenko ayrıca LNG tedariğinin Polonya'daki terminal aracılığıyla veya Türkiye’deki Boğaziçi yoluyla yapılabileceğini kaydetti.

Yakında düzenlenecek olan müzakerelerde konuyu netleştireceklerini ifade eden Ukraynalı lider, güvenilir bir ortak olarak Katar'ın sıvılaştırılmış doğal gaz kaynaklarının, Ukrayna'nın enerji güvenliğini güçlendirmek için özel olanaklar yaratacağının altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler