1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya Pakistan’ın kaya gazı üretimine ortak olacak

Polonya Pakistan’ın kaya gazı üretimine ortak olacak

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGNİG ve Pakistanlı gaz üreticisi Mari Petroleum (MPCL) doğalgaz üretimi, özellikle de kaya gazı üretimi...

Polonya Pakistan’ın kaya gazı üretimine ortak olacak

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGNİG ve Pakistanlı gaz üreticisi Mari Petroleum (MPCL) doğalgaz üretimi, özellikle de kaya gazı üretimi konusunda işbirliği yapacaklar.

Polonya kamu enerji şirketi PGNİG ve Pakistanlı gaz üreticisi Mari Petroleum (MPCL), Pakistan’da ve başka bölgelerde ikili işbirliği için bir mutabakat anlaşması (MOU) imzaladılar. Anlaşma kapsamında iki şirket yerel ve uluslararası pazarlarda edindikleri kapsamlı deneyimlerini, kaynaklarını ve teknik bilgi birikimlerini paylaşacaklar.

Anlaşma, Pakistan kaya gazı potansiyelinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi de dahil olmak üzere, keşif ve üretimdeki potansiyel birleşik projelerin kapsamlı bir analizini öngörüyor. 

ANLAŞMA CAZİP PROJELERE ERİŞİMİMİZİ SAĞLAYACAK

PGNiG yönetim kurulu başkanı Piotr Wozniak, anlaşmanın doğal gaz üretimini hızlandırmayı hedefledikleri Pakistan'daki operasyonlarını genişletmeye yönelik atılan bir diğer adım olduğunu kaydederek, “Mari Petroleum Company Limited ile olan işbirliğimiz, yerel pazardaki görünürlüğümüzü artıracak ve cazip projelere erişmemize yardımcı olacaktır. Pakistan Petrol Limited Şirketi ile zaten iş ilişkileri kurduk. Başka bir Pakistanlı şirketle ortaklık kurmak o ülkede varlığımızı güçlendirecek. ” dedi.

MPCL, Pakistan'da ve ülkenin% 17'lik pazar payı ile ülkenin en büyük ikinci gaz üreticisi konumunda bulunan petrol üretim ve arama enerji şirketlerinden biri. PGNİG ise 20 yıldır Pakistan’da çalışmalar yürütüyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler