1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Trina'dan verimliliği artıracak güneş takip sistemi

Trina'dan verimliliği artıracak güneş takip sistemi

Enerji Günlüğü - Çinli Trina Solar, güneş enerji santrallerinde verimliliği yüzde 30’a kadar artırabilecek yeni bir akıllı PV çözüm ürününü...

Trina'dan verimliliği artıracak güneş takip sistemi

Enerji Günlüğü - Çinli Trina Solar, güneş enerji santrallerinde verimliliği yüzde 30’a kadar artırabilecek yeni bir akıllı PV çözüm ürününü piyasaya sürdü. 

Fotovoltaik (PV) ürünler, uygulamalar ve servisleri sunan Çinli Trina Solar, Çin’in Changzhou kentindeki genel merkezinde yeni bir akıllı PV çözümü olan TrinaPro'yu piyasaya sürdü. 

Trina Solar'ın Huawei Technologies Co., LTD, Sungrow Power Supply Co.  ile tam işbirliği anlaşmasının yanı sıra Nclave Renewable S.L. ile olan stratejik işbirliği anlaşmasının bir sonucu olarak üretilen TrinaPro, büyük ölçekli ve yere kurulan PV sistemleri için tasarlandı. 

TrinaPro, hem yere monteli çözümler hem de yüzer çözümler içeriyor. Yere monteli çözüm, elektrik üretimini yüzde 10 ila yüzde 30 oranında iyileştirmeye yardımcı olacak son teknoloji ürünü bir güneş takip sistemi sistemine sahip. Yüzer çözüm, rezervuarlar, göller, plajlar, vb. gibi çeşitli uygulamaları kapsıyor.

MÜŞTERİLER DAHA YÜKSEK GELİR ELDE EDECEK

Trina Solar satış sorumlusu Yin Rongfang, elektrik üretimini iyileştirme, seviyelendirilmiş enerji maliyeti (LCOE) sistemini azaltma ve akıllı operasyon ve bakım sistemlerini entegre etme konusunda optimize edilmiş bir kombinasyonla, TrinaPro'nun müşterilerine daha yüksek yatırım getirisi elde etmelerinde yardımcı olacağını kaydetti.

TRİNAPRO’NUN ÖZELLİKLERİ

TrinaPro, Trina Solar'ın solar modülleri, son teknoloji ürünü güneş takip sistemleri veya yüzer sistemlerin ve dünya standartlarındaki invertörlerin optimize edilmiş bir kombinasyonuna sahip ilk akıllı PV çözümü olma özelliği taşıyor. Yeni bir katma değerli ürün olarak TrinaPro, üstün bileşenler, optimize edilmiş sistem entegrasyonu ve akıllı operasyon ve bakım (O & M) ara bağlantıları ile karakterize edilmiş bir ürün. 

Bileşenler ve sınır bilişim (Edge Computing) algoritması entegrasyonu arasında optimize edilmiş eşleme ile TrinaPro, daha yüksek güç üretimi ve daha düşük solar sistem denge (BOS) maliyeti ile sistem istikrarını geliştirebilir.

Ayrıca, “Edge Computing” algoritması ve bir bulut platformundaki akıllı bir O & M sistemi arasındaki bağlantı ile TrinaPro, verileri buluttan analiz edip işleyerek sistemin operasyonel modelini optimize edecek ve sistemin sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlayacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler