1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Woodside ve BHP Billiton’dan doğal gaz anlaşması

Woodside ve BHP Billiton’dan doğal gaz anlaşması

Enerji Günlüğü - Avustralyalı petrol şirketi Woodside, BHP ile Avustralya'nın batı kıyısındaki Scarborough gaz sahasının işletilmesi için anlaştı. Avustralya'nın...

Woodside ve BHP Billiton’dan doğal gaz anlaşması

Enerji Günlüğü - Avustralyalı petrol şirketi Woodside, BHP ile Avustralya'nın batı kıyısındaki Scarborough gaz sahasının işletilmesi için anlaştı. 

Avustralya'nın en büyük bağımsız petrol ve doğal gaz şirketi olan Woodside Petroleum Ltd. yaptığı açıklamada, Avustralya merkezli BHP Billiton Ltd. ile Avustralya'nın batı kıyısındaki Scarborough gaz sahasının işletilmesi için anlaşma imzaladığını duyurdu.

Anlaşmaya göre Woodside, BHP'ye 2019 bitmeden önce Scarborough'a % 10 fazladan pay alma seçeneği sunacak. İki şirket gaz alıcılarına potansiyel % 10 hisseyi satmak için görüşecek.

WOODSİDE SAHADA İŞLETMECİ ŞİRKET OLACAK

Woodside yaptığı açıklamada, Exxon Mobil Corp.'un hisselerini satın aldıktan sonra operatör olmayı beklediğini söyledi. Woodside, geçtiğimiz ay ExxonMobil’in Scarborough doğalgaz sahasının büyük bir kısmını içeren bir offshore bloğundaki yüzde 50'lik hissesini 744 milyon dolara satın almak için bir anlaşma imzalamıştı. Şirket bu satın almayı da ay sonundan önce tamamlamayı umduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler