1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Konya Karatay’da jeotermal kaynak aranacak

Konya Karatay’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Konya Karatay Belediyesi İsmil Mahallesinde 3 noktada sondaj yaparak jeotermal kaynak arayacak. Belediye bu kaynağı kullanacağı bir de...

Konya Karatay’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Konya Karatay Belediyesi İsmil Mahallesinde 3 noktada sondaj yaparak jeotermal kaynak arayacak. Belediye bu kaynağı kullanacağı bir de termal tesis kuracak.

Konya İli, Karatay İlçesi, İsmil Mahallesinde Karatay Belediye Başkanlığı tarafından 380.730 m2 yüzölçümlü alan içerisinde jeotermal kaynak arama faaliyeti ile termal tesis kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 44.5 milyon lira değerindeki projenin inşaat aşamasında öncelikle, yapılan jeofizik çalışmalar sonucunda sondaj yapılması kararlaştırılan noktalarda jeotermal kaynak arama faaliyetine başlanacak. İsmil Termal Tesis Projesi kapsamında ise her biri iki katlı 7 blok ve farklı büyüklüklerde (2+1 ve 1+1), 112 daireden oluşan apart evler, sosyal tesis binası (termal havuzlar, sauna, hamam, buhar odası, soyunma odaları, restoran, konferans salonu, market), yönetim resepsiyon binası, kafeterya, cami, şadırvan, çocuk oyun alanları ve açık otopark yapılacak. 

Enerji Günlüğü

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler