1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Çok daha verimli bir piyasa için çalışıyoruz

Dönmez: Çok daha verimli bir piyasa için çalışıyoruz

Enerji Günlüğü – EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dönmez, gerçek hayattaki derinliği piyasa işletimine taşımak tüm taraflar için çok daha verimli...

Dönmez: Çok daha verimli bir piyasa için çalışıyoruz

Enerji Günlüğü – EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dönmez, gerçek hayattaki derinliği piyasa işletimine taşımak tüm taraflar için çok daha verimli bir enerji piyasasının oluşumunun sağlanacağını belirtti.

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ)’nin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dönmez, “Türkiye’de enerji alım satımları 100 yılı aşan süredir yapılıyor kabul edersek, gerçek hayattaki derinliği piyasa işletimine taşımamız tüm taraflar için çok daha verimli bir enerji piyasası oluşturmamızı sağlayacaktır” dedi.

HUB OLMAYA YÖNELİK ADIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’nin (EPİAŞ) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da yapıldı. EPİAŞ Genel Kurulu’nda, toplantı başkanlığına Faruk Bostancı’nın seçilmesinin ardından 2017 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumunu EPİAŞ Genel Müdürü Mustafa Kayırıcı yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen işletim lisansı çerçevesinde EPİAŞ’ın adil, şeffaf, sürdürülebilir ve güvenilir bir elektrik piyasası olma hedefiyle yola çıktıklarını ve Gün Öncesi ve Gün İçi Piyasalarının yazılımlarının Şirket çalışanları tarafından yapıldığını hatırlatan Kayırıcı, Türkiye’nin enerji ticaret merkezi olmasına yönelik adımlar atmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Kayırıcı, elektrik piyasasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK ve BOTAŞ’ın da katkılarıyla Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası’nın (OTSP) test aşamasını 1 Nisan itibarıyla açtıklarını ifade ederek yaklaşık 40 katılımcının sisteme kayıt olarak sanal ortamda işlem yaptıklarını söyledi.

YAŞAMSAL GÖSTERGELER DE ÖNEMLİ

EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dönmez, konuşmasında sektörün EPİAŞ’tan beklentilerini hatırlatarak bunun çözümünün kolaylık, derinlik ve yenilik şeklinde olduğunu ifade etti. Dönmez, enerji sektöründe kurumsallaşmaya ve insana yatırım yaptıklarının altını çizerek bu durumu sosyal sorumluluk projeleriyle daha da geniş bir çevreye aktaracaklarına dikkati çekti. Sektörün etkileşiminin kalbinde olmak, fikir alışverişini artırmak, piyasa sağlığı ve gelişimini sağlamanın EPİAŞ için çok önemli olduğunun altını çizen Dönmez, “EPİAŞ’ın çıktısı sadece referans fiyat değil, piyasanın yaşamsal göstergeleri de önemlidir. Referans olarak görülen göstergeler, kontratlar, fiyatlar, işlem türleri, teklif türleri geliştirmek vizyonumuzun bir parçasıdır. Bu vizyonun en önemli kolaylaştırıcılarından biri de entegre kalite ve risk yönetim sistemleri olacaktır. Gerçekte üç yaşındayız gibi gözükse de, Türkiye’de enerji alım satımları 100 yılı aşan süredir yapılıyor kabul edersek, gerçek hayattaki derinliği piyasa işletimine taşımamız tüm taraflar için çok daha verimli bir enerji piyasası oluşturmamızı sağlayacaktır” dedi.

ÖMER DEMİRHAN YÖNETİM KURULUNA ATANDI                                                                       

Toplantıda, Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu, denetçi raporu ve finansal tablolar; 2017 yılı içinde istifa nedeniyle boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine Ömer Demirhan’ın atanması onaya sunuldu. Yönetim Kurulu’nun 2017 yılı kâr dağıtımı konusundaki önerisinin görüşülmesi ve ardından onaylanmasının ardından Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde bağımsız denetim faaliyetini ifa etmek üzere 2019 yılı hesap dönemi için önerilen bağımsız denetim kuruluşu seçimi onaylandı.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler