1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Google tükettiğinden fazla yenilenebilir elektriği satın aldı

Google tükettiğinden fazla yenilenebilir elektriği satın aldı

Enerji Günlüğü - Google, ürün ve hizmetlerinde tükettiği elektrikten daha fazla yenilenebilir enerji satın alıyor.İnternet arama motoru Google, veri merkezlerinin...

Google tükettiğinden fazla yenilenebilir elektriği satın aldı

Enerji Günlüğü - Google, ürün ve hizmetlerinde tükettiği elektrikten daha fazla yenilenebilir enerji satın alıyor.

İnternet arama motoru Google, veri merkezlerinin yüz yüz temiz enerjiyle çalışması hedefini yakalamakla kalmadı bu hedefi aştı. Google, 2017 yılında faaliyetlerinde kullandığı elektrik enerjisinden daha fazla güneş ve rüzgar elektriği satın aldı.

Şirket, elektrik kullanımını dünya çapında satın alınan yenilenebilir enerji ile korele ettiğini açıkladı. Bu konuda açıklama yapan Google Teknik Altyapı Kıdemli Başkan Yardımcısı Urs Hölzle, “Tükettiğimiz her kilovat saat enerji için, bir yerdeki bir elektrik şebekesine eşdeğer bir kilowatt-saat yenilenebilir enerji ekliyoruz. Ancak bu yenilenebilir enerji, veri merkezlerimizi ve ofislerimizi yürüttüğümüz yerden farklı bir yerde veya farklı bir zamanda üretilebiliyor.” dedi.

Google, yenilenebilir projelerden üretilen 3GW elektrik satın almak için sözleşmeler imzaladı ve şu ana kadar yenilenebilir sözleşmeler için yapılan yeni sermaye yatırımlarının 3 milyar dolardan (2 milyar sterlin) fazla olduğu tahmin ediliyor.

GOOGLE TAMAMEN TEMİZ ENERJİ HEDEFİNE ULAŞTI

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler