1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ürdün rüzgar ve güneş yatırımlarını artırıyor

Ürdün rüzgar ve güneş yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Ürdün’de kurulması planlanan her biri 50’şer MW kapasiteli dört adet güneş enerjisi santralı için 16 şirket teklif verdi. Ayrıca...

Ürdün rüzgar ve güneş yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Ürdün’de kurulması planlanan her biri 50’şer MW kapasiteli dört adet güneş enerjisi santralı için 16 şirket teklif verdi. Ayrıca 100 MW’lık rüzgar santrali kurulumu için de ihale bu yıl içinde yapılacak.

Ürdün’de Ma’an Geliştirme alanında kurulacak toplam 200 MW’lık güneş enerjisi santralleri için 16 firma Ürdün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na teknik ve mali tekliflerini sundu. Bakanlık açıklamasında şirket isimleri verilmezken, medya teklif veren şirketler arasında Masdar, ACWA Power, JinkoSolar ve Fotowatio Renewable Ventures (FRV) olduğunu yazdı.

Doğrudan teklif toplama sistemi uygulanan ihalenin ilk aşamasında teknik teklifler incelenecek, kısa listeye kalanlar içinde seçim mali teklif değerlendirmesi ile yapılacak. 

100 MW’LIK RES İHALESİ YOLDA

Güneş ihaleleri dışında önümüzdeki Kasım ayında 100 MW’lık rüzgar ihalesi de gerçekleştirilecek.

Herbiri 50 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santrali için teklif verme süresi uzatıldı. 2021 sonuna kadar yenilenebilir enerji kullanım kapasitesinin 2400 MW olması planlanmıştır. 

Ürdün Enerji Bakanlığı, ülkenin toplam rüzgâr ve güneş enerjisi kapasitesinin 2017 sonunda 732 MW'a ulaştığını açıkladı. Ürdün bu kapasiteyi 2021 yılına kadar 2.4 GW'dan fazla artırmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler