1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solarçatı güneşte küçük yatırımcıya da kolaylık ve kaliteyi hedefliyor

Solarçatı güneşte küçük yatırımcıya da kolaylık ve kaliteyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Solarçatı Kurucusu Utku Korkmaz, güneşte küçük yatırımcının büyük yatırımcıyla aynı kalitede hizmet almasını ve tüm...

Solarçatı güneşte küçük yatırımcıya da kolaylık ve kaliteyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Solarçatı Kurucusu Utku Korkmaz, güneşte küçük yatırımcının büyük yatırımcıyla aynı kalitede hizmet almasını ve tüm süreçlerini tek bir portaldan uluslararası standartlarda gerçekleştirebilmesini amaçladıklarını açıkladı.

Rüzgar ve güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren proje geliştirme yönetimi şirketi RKT Enerji’nin girişimi olan Türkiye’nin ilk güneş enerjisi start-up’larından Solarçatı, Solarex 2018’de “1-10 kW yeni çatı mevzuatı ve Almanya karşılaştırması” başlıklı konferansta ziyaretçilerinin sorularını yanıtladı. Solarçatı Kurucusu Utku Korkmaz, “1 MW’lık GES yatırımcısı ile 3 kW’lık GES yatırımcısının ihtiyacları ve alması gereken hizmet aynıdır. 1 MW lık bir santral yatırımcısı 1 milyon dolarlık bir güneş santrali yatırımı yaparken, proje geliştirme, bağımsız danışman, işveren mühendisi ve kurulum firmaları ile çalışmakta olup, bu şekilde yatırımlarını güvence altına alıp en iyi şekilde yapmayı hedeflemektedir. Solarçatı ile aynı deneyimi küçük konut ve iş yerlerine de sunmak istiyoruz. Amacımız müşterilerimizin, büyük kurulum yapan şirketlerle aynı kalitede hizmet almaları ve tüm süreçlerini tek bir portaldan uluslararası standartlarda gerçekleştirebilmeleri” dedi. 

KONFERANSTA ÖNE ÇIKAN ÜÇ KONU

Ayrıca konferanstan öne çıkan üç maddeyi örnek üzerinden anlatan Korkmaz sözlerini şöyle özetledi: “Örneğin, Bodrum’daki 3 kW’lık kurulum için Bodrum, Muğla ve Denizli’yi ziyaret eden rota tek bir yerde halledilebilir. Süreç Bodrum’da bitebilir. Çağrı mektubu başvuru, tebliğ, proje onay, bağlantı anlaşması, kurulum, ön kabul, geçici kabul, sistem kullanım anlaşması süreci yerini ‘başvur-kur-devreye al’ formülüne bırakabilir. Mevcut düzende yaklaşık 6 ila 9 ay arasında tamamlanırken, toplamda 1 aya indirebilir.”

Solarçatı, villa – müstakil ev, apartman, ticari binalar ile şebeke bağlantısı olmayan yayla ve bağ evlerine güneşten elektrik üretme imkanı sunan rehberlik, projelendirme, finansman ve kurulum hizmetlerini tek platformda sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler