1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kandım Gaz İşleme Tesisleri tam kapasite ile faaliyette

Kandım Gaz İşleme Tesisleri tam kapasite ile faaliyette

Enerji Günlüğü - Uzbekneftegaz ve Lukoil ortaklığıyla Özbekistan’ın Buhara ilinde kurulan Kandım Gaz İşleme Tesisleri’nin ikinci etabı da tamamlandı. Özbek...

Kandım Gaz İşleme Tesisleri tam kapasite ile faaliyette

Enerji Günlüğü - Uzbekneftegaz ve Lukoil ortaklığıyla Özbekistan’ın Buhara ilinde kurulan Kandım Gaz İşleme Tesisleri’nin ikinci etabı da tamamlandı. 

Özbek Petrol ve Gaz Kurumu Uzbekneftegaz ve Rus özel petrol şirketi Lukoil ortaklığı ile 3 milyar dolarlık bir yatırımla kurulan Özbekistan’ın Buhara kentindeki “Kandım” Gaz İşleme Tesisleri’nin ikinci etabı da tamamlanarak törenle açıldı. Tesis, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ve Lukoil Başkanı Vahit Alekperov tarafından açıldı. 

Birinci etabı 2017 Kasım'da faaliyete açılan tesislerin ikinci etabının da faaliyete geçmesiyle yıllık 8. 1 milyar metreküp doğalgaz elde etme imkanı sağlandı. 

PROJE TAM İKİ YILDA TAMAMLANDI

Bu dev projenin inşaatı 19 Nisan 2016'da başlamıştı. Kandım Gaz İşleme Tesisleri faaliyeti için 114 üretim kuyusu, 11 üretim sahası ve 4 depo inşa edildi. Gaz işleme tesislerinin inşaatı çerçevesinde 370 kilometre doğalgaz boru hattı ile 160 kilometre karayolu da yapıldı. Tesislerin bulunduğu, çöl bölgesi olan Karagöl ilçesinde 1500 kişi kapasiteli modern yaşam semti inşa edildi. Orta Asya'daki en büyük işletmelerden biri olan Kandım Gaz İşleme Tesisleri'nin tam faaliyete başlamasıyla 2 bin kişiye istihdam sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler