1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Total elektrik çalışmalarını genişletti

Total elektrik çalışmalarını genişletti

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, 1,35 GW’lık elektrik üretim kapasitesine sahip Direct Energie’nin yüzde 74 hissesini satın alarak elektrik...

Total elektrik çalışmalarını genişletti

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, 1,35 GW’lık elektrik üretim kapasitesine sahip Direct Energie’nin yüzde 74 hissesini satın alarak elektrik kapasitesini iki kattan fazla artıracak.

Fransız enerji şirketi Total, faaliyetleri arasına elektrik ve doğal gaz dağıtımını da eklemek için Fransa’nın büyük elektrik şirketi Direct Energie şirketinin yüzde 74 hissesini 1,4 milyar euroya satın almak için anlaştığını duyurdu. 

Direct Energie için açılan ihalede Total, Şirket'in Salı günkü borsa kapanış fiyatının yüzde 30 üzerinde hisse başına 42 euro teklif verdi. Direct Energie Yönetim Kurulu, Şirket'in Total tarafından satın alınmasını oy birliği ile kabul etti. 

Böylece Total mevcut 900 MW’lık elektrik üretim kapasitesine Direct Energie’nin 800 MW doğalgaz santrallerinin ürettiği, 550 MW da yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan kapasitesini ekleyecek. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler