1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan'da gaz dağıtımı Snam-Enagas-Fluxys konsorsiyumunun

Yunanistan'da gaz dağıtımı Snam-Enagas-Fluxys konsorsiyumunun

Enerji Günlüğü - Yunanistan doğalgaz dağıtım şirketi DESFA'nın yüzde 66'lık hissesi İtalyan enerji şirketi Snam'ın liderliğindeki konsorsiyuma satılacak. Mali...

Yunanistan'da gaz dağıtımı Snam-Enagas-Fluxys konsorsiyumunun

Enerji Günlüğü - Yunanistan doğalgaz dağıtım şirketi DESFA'nın yüzde 66'lık hissesi İtalyan enerji şirketi Snam'ın liderliğindeki konsorsiyuma satılacak. 

Mali krizi aşmak için özelleştirmelere başvuran Yunanistan, uzun bir özelleştirme sürecinin ardından ülkenin doğal gaz dağıtım şirketi ve LNG terminali işleticisi şirketi DESFA'nın çoğunluk hisselerinin satışını tamamladı. Yunanistan Varlık Kalkınma Fonu (TAIPED), Yunanistan doğalgaz dağıtım şirketi DESFA'nın TAIPED'e bağlı yüzde 31'lik ve Yunan petrol şirketi Hellenic Petroleum'a (ELPE) ait yüzde 35'lik hissesinden oluşan toplam yüzde 66'lık hissesinin, 660.2 milyon dolar ile en iyi teklifi veren İtalyan enerji şirketi Snam'ın liderliğindeki İspanyol Enagas ve Belçikalı Fluxys şirketlerinden oluşan konsorsiyuma devredileceğini açıkladı.

Azerbaycan'ın doğalgaz şirketi SOCAR'ın 400 milyon avro bedelle kazandığı 2013 yılındaki ihale, Yunanistan'ın doğalgaz tarifelerini şirketin beklentisinden düşük miktarda artırması sebebiyle 2016'da feshedilmişti.

Revithoussa Adasında bulunan ülkenin tek LNG Terminalini de işleten DESFA, Bulgaristan ve Türkiye'den üzerinden alınan gazı yaklaşık bin 460 kilometrelik doğalgaz boru hattı ile ülke içinde dağıtıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler