1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ'ın doğal gaz projelerine dış finansmana Hazine garantisi verildi

BOTAŞ'ın doğal gaz projelerine dış finansmana Hazine garantisi verildi

Enerji Günlüğü - BOTAŞ'ın Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama, Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı, Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama Tevsii ve Yüzer...

BOTAŞ'ın doğal gaz projelerine dış finansmana Hazine garantisi verildi

Enerji Günlüğü - BOTAŞ'ın Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama, Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı, Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama Tevsii ve Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) Temini Projelerine sağlanacak dış finansmana Hazine garantisi verildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi planlanan bazı projelere sağlanacak dış finansmana Hazine geri ödeme garantisi verilmesi kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, BOTAŞ'ın 'Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Projesi', 'Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi', 'Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama Tevsii Projesi' ve 'Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) Temini Projesi' için Hazine geri ödeme garantisi altında dış finansman sağlanması uygun görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler