1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akalın: Securitas, enerjinin güvenliğini terzi gibi işliyor

Akalın: Securitas, enerjinin güvenliğini terzi gibi işliyor

Enerji Günlüğü – Güvenlik şirketi Securitas’ın Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, enerji santrallerinin güvenliğini terzi gibi bir titizlikle işlediklerini...

Akalın: Securitas, enerjinin güvenliğini terzi gibi işliyor

Enerji Günlüğü – Güvenlik şirketi Securitas’ın Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, enerji santrallerinin güvenliğini terzi gibi bir titizlikle işlediklerini ve bunu teknoloji ile destekleyerek yüzde 70’e varan tasarruf sağladıklarını belirtti.

Düzenlenen basın toplantısında, enerji santrallerine yönelik yaptıkları risk analizlerinde ortaya çıkan riskleri teknolojik destekle gerçekleştirdikleri sanal devriye uygulamasıyla önlediklerini anlatan Securitas Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, önemli bir güvenlik açığını kapattıklarını ve bunu teknoloji ile birlikte ince bir terzilik işi gibi yaparak firmaların güvenlik giderlerinde yüzde 70’e yakın tasarruf etmesini sağladıklarını söyledi.

ENTEGRE GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ

Securitas’ın kontrol hizmetlerinde pazar lideri olduğunu belirten Akalın, özellikle güneş enerjisi santrallerinde en önemli güvenlik risklerinin panel ve malzeme hırsızlığı, panel tahribatı ve yerel halkın baskısı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Santrallere risk analizleri yapıldıktan sonra anahtar teslimi çözümler sunuyoruz.  Projelerimizde göreve başlamadan önce masa başında iş ortaklarımızla birlikte projenin yapısı, takvimi ve ihtiyaçlarını ortaya koyuyor sonrasında saha ziyareti gerçekleştiriyoruz. İnsanlı Güvenlik hizmetleriyle bilgi ve teknolojinin bir araya geldiği Entegre Güvenlik Çözümleri ile güvenlik alanında minimum maliyetlerde optimum çözümler sunuyoruz.  Hedefimiz insan, bilgi ve teknolojinin bir araya geldiği bu hizmet anlayışını tüm Türkiye’ye yaymak.”

KENDİMİZİ ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK GÖRÜYORUZ

Toplantıda santrallerin güvenlik alanında karşılaştıkları sorunlara da örnekler veren Akalın, “Mesela bazı GES’lerin yakınında köylüler avlanıyorlar. Tabi saçmalar bazen panellere zarar veriyor. Biz oranın yöre halkını, muhtarını ziyaret edip bu konuda bilgilendirme yapıyoruz. Bu santrallerin milli birer yatırım olduğunu anlatıp kendilerine eğitici yaklaşıyoruz ve olumlu geri dönüşler alıyoruz. Aslında Securitas olarak bu bizim görevimiz değil ama biz kendimizi çözüm ortağın olarak görüyoruz” dedi.

YEKA’LARDA DA YER ALMAK İSTİYORUZ

YEKA’larda da yer almak istediklerini belirten Akalın, “Türkiye’de kurulu rüzgar enerjisi santrallerinin yaklaşık yarısının güvenliğinden biz sorumluyuz. Biz rüzgar ve güneş YEKA’larında da yer almak şirketlere çözüm sunmak istiyoruz” dedi.

İNSANLI GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİYLE DESTEKLİYORUZ

“Uzaktan izleme çözümleriyle maliyetleri düşürüyoruz. Kurduğumuz akıllı kamera sistemleri ile riskleri önceden tespit ederek önlem alıyoruz” diyen Akalın, hem risk hem de maliyeti minimize ettiklerini, işe başladıkları 8 aylık süreçte müdahale ettikleri olaylarda çözüme kavuşturamadıkları bir güvenlik sorunu olmadığını söyledi. Akalın, “Güvenliği sadece teknoloji ile yapıp insanı devreden çıkaralım gibi bir durumumu yok. Zaten şirket olarak en fazla istihdam sağlayan güvenlik şirketiyiz. Biz insanlı güvenliği teknoloji ile destekliyoruz. Securitas, telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 segmente özel güvenlik çözümleri sunuyor. Toplam 9 bölge ofisi, 10 şube ofisi, yaklaşık 13 bin çalışanıyla 2 bin 143 hizmet noktasında 556 farklı bölgede proje yürütüyor” dite konuştu

Raşit Kırkağaç 

Önceki ve Sonraki Haberler