1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Danimarkalı Ørsted'ten İngiltere’ye 20 MW’lık depolama tesisi

Danimarkalı Ørsted'ten İngiltere’ye 20 MW’lık depolama tesisi

Enerji Günlüğü - Danimarkalı yenilenebilir enerji şirketi Ørsted, İngiltere’de 20 MW’lık elektrik depolama tesisi kurup işletecek.Danimarkalı yenilenebilir...

Danimarkalı Ørsted'ten İngiltere’ye 20 MW’lık depolama tesisi

Enerji Günlüğü - Danimarkalı yenilenebilir enerji şirketi Ørsted, İngiltere’de 20 MW’lık elektrik depolama tesisi kurup işletecek.

Danimarkalı yenilenebilir enerji şirketi Ørsted, büyük ölçekli depolamaya ilk girişimi olan Carnegie Road pil depolama projesini duyurdu. Ørsted, Liverpool yakınlarında 20 megawatt (MW) pil depolama tesisinin yapımı ve işletilmesi için bir plan açıkladı. Depolama sistemi İngiltere’nin elektrik şebeke sisteminde dengenin sağlanmasına yardımcı olacak.

Proje ve şebeke bağlantısı için gerekli tüm izinlerin alındığı belirtilen açıklamada, Mayıs ayında inşaat çalışmalarına başlama ve bu yılın sonuna kadar da tamamlamanın planlandığı belirtildi. Batarya sistemi NEC Energy Solutions tarafından sağlanacak.

EMİSYON AZALTIMINDA LİDERLİĞİ HEDEFLİYORUZ

Ørsted İngiltere Genel Müdürü Matthew Wright, yarının enerji sisteminin, yeni otomasyon ve daha yeşil enerji üretimi kullanarak arz ve talebi dengeleyecek daha akıllı ve esnek bir şebekeye sahip olacak şekilde tamamen değiştirileceğini kaydederek, azaltılmış karbon enerji sistemine geçişte lider olarak kalmayı hedeflediklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler