1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Filipinli EDC Şili jeotermaline yatırım yapacak

Filipinli EDC Şili jeotermaline yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Filipinli yenilenebilir enerji şirketi EDC, Şili'de 600 milyon dolar değerinde jeotermal enerji yatırımı yapmayı planlıyor.Filipin menşeli,...

Filipinli EDC Şili jeotermaline yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Filipinli yenilenebilir enerji şirketi EDC, Şili'de 600 milyon dolar değerinde jeotermal enerji yatırımı yapmayı planlıyor.

Filipin menşeli, yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Energy Development Corporation (EDC) şirketi, faaliyetlerini Güney Amerika’ya genişletmek yönündeki girişimleri çerçevesinde, Şili’nin Maule Bölgesindeki Mariposa Projesi kapsamında 600 milyon dolar değerinde jeotermal enerji yatırımı yapmayı planladığını açıkladı.

Televizyon, emlak ve imalat sanayii sektöründe de yatırımları olan ve dünya çapında 1200 MW jeotermal enerji üretme kapasitesine sahip EDC’nin, Şili’de faaliyet gösteren şirketi “ EDC Chile’nin aynı zamanda, Şili Jeotermal Konseyi Başkanı olan yetkilisi Gonzalo Torres, yatırımın, projenin müteakip aşamasına ilişkin, ihale koşullarında, jeotermal enerjinin yenilenebilir kaynaklardan temin edilmesine yönelik teknolojinin kullanımı şartını da içermesi halinde mümkün olabileceğini kaydetti. Torres, böylelikle, üretim maliyetinin oldukça rekabetçi bir düzey olan 75 USD/ MWh’a çekilebileceğini belirtti. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler