1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İran yeşil enerji için uluslararası aktörleri bekliyor

İran yeşil enerji için uluslararası aktörleri bekliyor

Enerji Günlüğü - İran Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sektreteri Alireza Ashraf, yeşil enerjide uluslararası aktörleri İran ile işbirliği yapmaya çağırdı. Ashraf,...

İran yeşil enerji için uluslararası aktörleri bekliyor

Enerji Günlüğü - İran Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sektreteri Alireza Ashraf, yeşil enerjide uluslararası aktörleri İran ile işbirliği yapmaya çağırdı. 

Ashraf, İran'dan 15 firmanın katıldığı ICC fuarında yaptığı konuşmada, yeşil enerjiye ilişkin bilgi birikiminin bütün dünyada edinilen tecrübeler temelinde oluştuğunu söyledi. Yeşil enerji alanında önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Ashraf, dünyanın her yerindeki insanların günlük hayatlarında yeşil enerjiye ulaşabilmesi gerektiğini kaydetti. 

İran'ın da kendi üniversitelerinde yenilenebilir enerji üzerinde çalışmaya başladığını ifade eden Ashraf “İran'ın fosil yakıtları olsa da dogalgaz, petrol kaynakları olsa da bu alanda çalışmaya devem etmektedir. Enerji tasarrufu ve yeşil enerji insanların daha iyi yaşam sürmeleri için son derece önemlidir. Ancak bu alanda daha fazla işbirliği gerekmektedir. Hem bilim insaları hem de yeşil enerjiyi geliştirme kurumları işbirliğine gitmelidir'” dedi.

Ashraf, çevrenin desteklenmesi, herkesin daha iyi bir yaşam sürebilmesi bugün enerjinin üretimi için yeni yöntemlerin aranmasının gerektiğini vurguladı. 

İran'da yeşil enerjinin, solar ve rüzgar yoluyla artırılmasının, aynı zamanda enerji santrallerinin etkinliğinin artırılmasının için son derece önemli olduğunu söyleyen Ashraf şunları söyledi: 

“Bu bizim için İran'da yeşil enerji ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma şansını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle ben uluslararası aktörlerin İran pazarı ile işbirliği yapmalarını öneriyorum. Aynı zamanda aktörlere İran üretiminin bütün dünyada kullanılması için öneride bulunmak istiyorum.” 

Fatma METİN - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler