1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Turfanda: Biyokütle santrallerinde performansa göre de teşvik verilmeli

Turfanda: Biyokütle santrallerinde performansa göre de teşvik verilmeli

Enerji Günlüğü - Siemens Satış Sorumlusu Sunusi Turfanda, biyokütle santrallerine yıllık performansa göre de teşvik verilmesi gerektiğini söyledi.24....

Turfanda: Biyokütle santrallerinde performansa göre de teşvik verilmeli

Enerji Günlüğü - Siemens Satış Sorumlusu Sunusi Turfanda, biyokütle santrallerine yıllık performansa göre de teşvik verilmesi gerektiğini söyledi.

24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın ikinci gününde gerçekleştirilen Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED) özel oturumunda konuşan Siemens Satış Sorumlusu Sunusi Turfanda, biyokütle santrallerinde teşvikin yıllık performansa göre de verilmesi gerektiğini belirterek, “Bir biyokütle santrali ne kadar verimliyse o kadar fazla teşvik verilmesini öneriyoruz.” dedi.

Özellikle İskandinav ülkelerinin biyokütle santrallerini baz yük olarak devreye almaya ağırlık verdiklerini kaydeden Turfanda, Dünya üzerinde biyokütle kurulu gücünün 112 GW’a ulaştığını ifade etti. Türkiye’de ise EPDK verilerine göre 2017 yılı sonu itibariyle 70 biyokütle santrali bulunduğunu ve kurulu gücün 358 MW’a ulaştığını söyleyen Turfanda, Türkiye’deki santrallerin ağırlıklı olarak yakma teknolojisini kullandıklarını kaydetti. 

Turfanda ayrıca biyokütle santrallerinde yakıta çok uzak olmamak gerektiğine ve yakıt tedariği konusunda farklı kaynaklarla koordinasyonlu olmak gerektiğine dikkat çekti. Turfanda, “TÜRKOTED olarak vermek istediğimiz mesaj biyokütle santrallerinin yapılmasına destek olmak ve belediyelerin de bir şekilde burada paydaş olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler