1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tortum HES yeniden satışa çıkarıldı

Tortum HES yeniden satışa çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Daha önce iki kez ihaleye çıkarılan ancak devri gerçekleştirilmeyen EÜAŞ'ye ait Erzurum’daki 26 MW’lık Tortum HES ile bu santral...

Tortum HES yeniden satışa çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Daha önce iki kez ihaleye çıkarılan ancak devri gerçekleştirilmeyen EÜAŞ'ye ait Erzurum’daki 26 MW’lık Tortum HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için yeniden ihale düzenlenecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ'ye ait Erzurum'daki 26 megavat kurulu güce sahip Tortum Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için ihale duyurusunu bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. 

İhale, kapalı zarf içerisinde birden fazla teklif sahibinden teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhale için geçici teminat tutarı 5 milyon TL olarak belirlenirken, son teklif verme tarihi 16 Temmuz 2018 olacak. 

Katılımcıların, ön yeterlilik başvurusunda bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerini İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp; “EÜAŞ’A AİT TORTUM HİDROELEKTRİK SANTRALİNİN İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı zarf içerisinde İdare’nin adresine en geç ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi saat 17.00’ye kadar elden teslim etmeleri gerekiyor. 

Özelleştirme İdaresi'nin 7 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirdiği ihalede Tortum HES'e en yüksek teklif 56 milyon TL ile Has-Kar Harita şirketinden gelmişti. 

Tortum HES’e en yüksek teklif Has-Kar Harita'dan

TORTUM HES ÖZELLEŞTİRİLECEK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler