1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD İran yaptırımlarına yeniden başlayacak

ABD İran yaptırımlarına yeniden başlayacak

Enerji Günlüğü - İran'a eski yaptırımların 90 gün içinde uygulamaya gireceğini bildiren ABD, İran'a karşı petrol ve enerji alanlarında da eski yaptırımları...

ABD İran yaptırımlarına yeniden başlayacak

Enerji Günlüğü - İran'a eski yaptırımların 90 gün içinde uygulamaya gireceğini bildiren ABD, İran'a karşı petrol ve enerji alanlarında da eski yaptırımları yeniden uygulayacak.

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Mayıs’ta yapacağı açıklamayı öne çekerek dün akşam İran ile imzaladığı Nükleer Anlaşma’dan çıktığını açıkladı. İran'a eski yaptırımların 90 gün içinde uygulamaya gireceğini bildiren ABD, İran'a karşı gemicilik, petrol ve enerji alanlarında da eski yaptırımların yeniden uygulanmaya başlayacak.

İran Tesnim Haber Ajansının haberine göre ABD Maliye Bakanlığı, önümüzdeki 90 gün içerisinde İran'a yönelik döviz sektörü, metal ticareti, devlet borcu ve otomobil sektörü gibi alanlardaki eski yaptırımları tekrar uygulamaya koyacaklarını açıkladı. Habere göre, ABD Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında, önümüzdeki 180 gün içerisinde, İran'a karşı gemicilik, petrol ve enerji alanlarında da eski yaptırımların yeniden uygulanmaya başlanacağı kaydedildi. ABD, 5 Kasım'a kadar tekrar İran'ın tüm devlet ve finansal kurumlarını yaptırım listesine alacak.

KARARIN PETROL PİYASALARINA ETKİSİ BÜYÜK OLABİLİR

Öte yandan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekilme ve İran'a yaptırımları yeniden uygulamaya koyma kararının global petrol, metal, petrokilya piyasalarında büyük etkileri olabileceğini söyledi. S&P Global yaptığı değerlendirmede, "ABD'nin İran'a yaptırımlarının yeniden uygulanmaya başlanması İran'ın çelik kapasitesini büyütme programını büyük olasılıkla yavaşlatacak, çelik ve demir cevheri ihracat seviyelerini sınırlayacak" dedi. S&P Global, ABD'nin yeni tedbirlerinin Avrupalı şirketlerin İran'a yatırımlarını sınırlaması halinde İran'ın çelik ve metal sektörünün Çin teknolojisine daha fazla yönelmesini beklediklerini de vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler