1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük GES projesinde bir basamak daha çıkıldı

Dünyanın en büyük GES projesinde bir basamak daha çıkıldı

Enerji Günlüğü - Dubai’deki Muhammed bin Raşid el Maktum Güneş Santrali’nin 3. aşaması olan 800 MW'lık Dewa III santralinin ilk 200 MW'lık kısmı...

Dünyanın en büyük GES projesinde bir basamak daha çıkıldı

Enerji Günlüğü - Dubai’deki Muhammed bin Raşid el Maktum Güneş Santrali’nin 3. aşaması olan 800 MW'lık Dewa III santralinin ilk 200 MW'lık kısmı tamamlanarak elektrik ticaretine başladı.

Abu Dabi’li Masdar, İspanyol GranSolar ve Fransız Electricite de France SA Konsorsiyumu, tamamlandığında dünyanın tek bir sahaya kurulu en büyük güneş enerjisi santrali olacak olan Muhammed bin Raşid el Maktum Güneş Santrali’nin 200 MW’lık kısmının kurulumunu tamamladı. Fransız enerji şirketi EDF, toplamda 1 GW kapasiteye ulaşacak olan Dubai’deki Muhammed bin Raşid el Maktum Güneş Santrali’nin 3. Aşaması olan 800 MW'lık Dewa III santralinin ilk 200 MW'lık kısmının Dubai'nin enerji şebekesine bağlandığını açıkladı.

Santralin 300’er MW’lık diğer iki bölümü ise 2019 ve 2020 yıllarında devreye alınacak.

Dubai'nin yaklaşık 50 kilometre güneyindeki Şeyh el-Dahal'de 77 kilometrekarelik bir alanda yer alan santral, Dubai'nin 2020 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarının yüzde 10'unu üretme hedefine katkıda bulunacak.

Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai'de 2030 yılına kadar güneş enerjisinde kurulu kapasite 5 GW'a ulaşacak. Dubai 2050 yılına kadar da elektrik ihtiyacının yüzde 75'ini temiz enerji kaynaklarından sağlamayı hedefliyor. 

Masdar, projenin üçüncü kısmı olan 800 megavat’lık güneş enerjisi lisans ihalesinde 2.99 dolar/cent ile en düşük fiyatı vermişti. 

DUBAİ'DE GÜNEŞ ELEKTRİĞİ 3 CENT'İN ALTINDA

Önceki ve Sonraki Haberler