1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GÜYAD'a yeni Genel Sekreter: Berke Aygün

GÜYAD'a yeni Genel Sekreter: Berke Aygün

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Genel Sekreterliği görevine Berke Aygün getirildi. Güneş enerjisine dayalı elektrik...

GÜYAD'a yeni Genel Sekreter: Berke Aygün

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Genel Sekreterliği görevine Berke Aygün getirildi. 

Güneş enerjisine dayalı elektrik üretim yatırımı yapan şirketleri çatısı altında toplama hedefiyle 2016 yılında kurulan Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nde (GÜYAD) Genel Sekreter değişti. Eylül 2017 tarihinde GÜYAD Genel Sekreterliği'ne getirilen Ahmet Oktay Kavas bu görevinden ayrıldı. Kavas'ın ayrılmasıyla boşalan GÜYAD Genel Sekreterliği görevini, daha önce sektörde deneyimi bulunan Av. Berke Aygün üstlendi. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Berke Aygün, Manchester Hukuk Fakültesi’nde Uluslararası Ticaret Hukuku ve Tahkim üzerine lisansüstü eğitimi aldı. İş hayatına avukat olarak BOTAŞ’ta başlayan Berke Aygün, bu kurumda Baş Hukuk Müşavirliği görevini de üstlendi. 

2009 yılından itibaren özel sektöre geçen Berke Aygün, Egegaz ve Çolakoğlu Grup bünyesinde enerjiden sorumlu Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu. Aygün bu dönemde Çolakoğlu Grubu’nu temsilen Elektrik Üreticileri Derneği’nde (EÜD) Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı. 

Berke Aygün geçmişte, Mavi Akım, Nabucco, Şahdeniz, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) gibi birçok projede enerji alım satım, servis sunum, alt yapı inşaat ve işletim ile bunların kredi anlaşmaları konularında çalıştı. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler