1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İran ilk yüzer GES’ini kuruyor

İran ilk yüzer GES’ini kuruyor

Enerji Günlüğü - İran ilk yüzer güneş santralinin kurulumuna başladı. Sistan ve Belucistan Eyaleti’nde kurulacak olan santral 7 MW kurulum kapasitesine...

İran ilk yüzer GES’ini kuruyor

Enerji Günlüğü - İran ilk yüzer güneş santralinin kurulumuna başladı. Sistan ve Belucistan Eyaleti’nde kurulacak olan santral 7 MW kurulum kapasitesine sahip olacak.

İran’ın güneydoğu ucunda bulunan Sistan ve Belucistan Eyaleti’nde kurulacak olan ülkenin ilk yüzer güneş santralinin kurulum çalışmalarına bu hafta törenle başlandı. Zahak şehrinde kurulacak olan 7 MW kapasiteli yüzer güneş santrali 14 hektarlık bir alan üzerine inşa edilecek. Santral için 8,5 milyon euro tahsis edildi.

Şu anda 400 MW olan İran’ın güneş ve rüzgar enerjisi kurulu gücünün bu yılın sonunda (İran takvimine göre Mart 2019) 1.400 MW’a ulaşması bekleniyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde ise İran yenilenebilir enerji kurulu gücünü 5000 MW’a çıkarmayı hedefliyor. İran’ın elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı sadece yüzde 6. Buna karşılık İran elektriğinin yüzde 90’ını doğal gazdan üretiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler