1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hindistan’da elektrik santralleri kömür ithalatına başladı

Hindistan’da elektrik santralleri kömür ithalatına başladı

Enerji Günlüğü - Hindistan'da yaşanan kömür sıkıntısı nedeniyle kamuya ait elektrik santralleri, yeniden kömür ithalatına başladı. Hindistan'da...

Hindistan’da elektrik santralleri kömür ithalatına başladı

Enerji Günlüğü - Hindistan'da yaşanan kömür sıkıntısı nedeniyle kamuya ait elektrik santralleri, yeniden kömür ithalatına başladı. 

Hindistan'da kıyı eyaletlerindeki kamuya ait termik elektrik santrallerinin, yurtiçinde kömür sıkıntısı nedeniyle yeniden dışarıdan kömür almaya başladıkları bildirildi. Hükümet ve şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada 2017'de önemli bir ithalat olmazken, Tamil Nadu ve Andhra Pradesh Eyaletlerindeki devlete ait elektrik santralleri bu yıl başından beri çok miktarda kömür sipariş ettiklerini açıkladı. 

Hindistan Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey yetkili Ajay Jain, Andhra Pradesh Eyaleti’nin şimdiye kadar 200.000 ton kömür ithal ettiğini belirtti. Jain bunun yıl sonuna kadar 1 milyon tonu bulmasını beklediklerini ifade etti. 

Tamil Nadu Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi Başkanı Vikram Kapoor eyalette kamuya ait şirketin bu yıl 1,4 milyon ton kömür ithal ettiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler