1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. GE Kenya termik santraline yüksek teknoloji sağlayacak

GE Kenya termik santraline yüksek teknoloji sağlayacak

Enerji Günlüğü - GE, Kenya’da bölgenin en büyük tek bağımsız kömürlü elektrik santrali olan ve Kenya elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu üretecek...

GE Kenya termik santraline yüksek teknoloji sağlayacak

Enerji Günlüğü - GE, Kenya’da bölgenin en büyük tek bağımsız kömürlü elektrik santrali olan ve Kenya elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu üretecek olan 1050 MW’lık Lamu Elektrik Santrali’ne yüksek teknoloji sağlayacak.

Doğu ve Orta Afrika'daki en büyük özel sektör liderliğindeki altyapı projesi 1050 MW’lık kömür yakıtlı Lamu elektrik santralinin geliştiricisi olan Gulf Energy, General Electric (GE) ile temiz kömür teknolojisi anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında santralde GE'nin Ultra Süper Kritik Temiz Kömür Teknolojisi kullanılacak. GE bu teknolojinin bileşenlerini (kazan ve buhar türbini jeneratörü) ve hava kalitesi kontrol sistemlerini tasarlayacak, üretecek ve teslim edecek. Bu teknoloji günlük talep esnekliğiyle diğer teknolojilere göre yüzde 12 ila yüzde 36 arasında bir maliyet tasarrufu sağlayacak.

Amu Power, Kenya'nın Lamu ilçesinde bulunan santrali işletmek için Kamu Özel Ortaklığı (PPP) çatısı altında özel amaçlı olarak kurulan bir şirket. Anlaşma ile aynı zamanda GE, bağlı kuruluşları aracılığıyla Amu Power'ın özsermayesinden aldığı hisse senedi yoluyla yönetim kurulunda söz sahibi olacak.

GE Steam Power Sahra Altı Afrika ticari lideri George Njenga yaptığı açıklamada, “GE Ultra Süper Kritik Kömür Gücü teknolojisi, ülkenin büyüyen ihtiyaçlarını karşılamak için daha temiz, uygun fiyatlı, güvenilir ve verimli çözümler ve kritik güç sunacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler