1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nisan’da 132 enerji şirketi kuruldu

Nisan’da 132 enerji şirketi kuruldu

Enerji Günlüğü - Türkiye’de Nisan ayında kurulan şirketlerin 132’si enerji sektöründe faaliyet gösterecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin...

Nisan’da 132 enerji şirketi kuruldu

Enerji Günlüğü - Türkiye’de Nisan ayında kurulan şirketlerin 132’si enerji sektöründe faaliyet gösterecek. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), Nisan ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre geçtiğimiz ay Türkiye’de toplam 12 bin 351 şirket ve gerçek kişi ticari işletme faaliyete geçti. Aynı dönemde 1698 şirket ve gerçek kişi ve ticari işletme ise kapandı. 

YENİ KURULAN ENERJİ ŞİRKETLERİ

Nisan ayında kurulan şirketlerin 132 adedi ise enerji sektöründe faaliyet gösterecek. Bu şirketlerden 71’i elektrik, gaz buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımında, 61’i madencilik ve taş ocakçılığı alanında yer alıyor. 

12 GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETME 

Nisan’da kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 5, madencilik ve taş ocakçılığında ise 7 oldu. Mart ayında ise bu alanlarda faaliyet göstermek üzere 107 şirket ve 16 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu. 

KAPANAN ENERJİ İŞLETMELERİ 

TOBB verilerine göre nisanda elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımı sektöründe faaliyet gösteren 27 şirket ile 1 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ise 2 şirket ile 2 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetlerine son verdi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler