1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere kaya gazı üretimini artıracak

İngiltere kaya gazı üretimini artıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere kaya gazı üretimini artırmak amacıyla izin süreçlerini hızlandıracak bir düzenleme kurumu oluşturuyor.Geleneksel olmayan...

İngiltere kaya gazı üretimini artıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere kaya gazı üretimini artırmak amacıyla izin süreçlerini hızlandıracak bir düzenleme kurumu oluşturuyor.

Geleneksel olmayan enerji kaynaklarını değerlendirmek ve enerji ithalatını azaltmak isteyen İngiltere, kaya gazı üretimini artıracak uygun yasal zeminin sağlanması için “Kaya Gazı Çevre Düzenleme Kurumu” kuracak.

Birleşik Krallık Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Endüstriyel Strateji Direktörü Greg Clark, yaptığı yazılı açıklamada kaya gazı arama ve üretme başvuru süreçlerinin hayal kırıklığı yaratacak kadar yavaş olduğunu belirterek, “Bu yüzden kararları kolaylaştırmak için bir dizi tedbiri açıklıyoruz," dedi.

KURUM BU YAZ KURULACAK

Çevre Ajansı, Sağlık ve Güvenlik İdaresi ve Petrol ve Gaz Dairesi olmak üzere kaya gazı çalışmalarının üç ayrı birim tarafından yürütüldüğüne ve son derece karmaşık olduğuna dikkat çeken Clark, hükümetin tüm bu düzenleyicileri bir araya getirecek tek bir organ kurmayı kararlaştırdığını ve Shale Çevre Düzenleme Kurumu’nun bu yaz kurulacağını kaydetti.

Clark, tedbirlerin sadece İngiltere'de uygulanacağını da kaydetti. İskoçya, şeyl gazı gelişimine fiilen yasaklama getirmişti.

İngiltere'nin kaya gazı rezervlerinin büyük bir çoğunluğu İngiltere yönetim bölgesinde bulunuyor. İngiliz Jeolojik Araştırma Merkezi, Bowland Shale havzasının tek başına 1,329 Tcf kaya gazı rezervine sahip olduğunu tahmin ediyor. Bu rezervin yüzde 10 verimlilikle üretilmesi bile İngiltere’nin 46 yıllık gaz ihtiyacını karşılamaya yetecek.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler