1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Roma parklarını koyunlar temizleyecek

Roma parklarını koyunlar temizleyecek

Enerj Günlüğü - İtalya’nın Roma kentinde bakımsız kalan parklar koyun ve keçiler tarafından temizlenecek. Böylece parklar çevreyi kirletmeyen doğal...

Roma parklarını koyunlar temizleyecek

Enerj Günlüğü - İtalya’nın Roma kentinde bakımsız kalan parklar koyun ve keçiler tarafından temizlenecek. Böylece parklar çevreyi kirletmeyen doğal bir yöntemle temizlenecek.

Roma Belediyesi bakımsız kalan parkları için son derece doğal ve ilginç bir yöntem buldu. Roma Belediyesi'nin çevre işlerinden sorumlu meclis üyesi Pinuccia Montanari sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada koyun-keçili çim biçme planını duyurdu.

dunyanincivisi.com sitesinin haberine göre, Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi tarafından ortaya atılan fikir sayesinde bu iş için koyun ve keçiler görevlendirilecek. Bu yöntemle Belediye kısıtlı bütçesini zorlamazken, koyun ve keçiler de karınlarını doyurmuş olacak. Bakımsız parklardaki büyüyen yeşilliklerin temizlenmesi dışında, koyun ve keçilerin dışkıları da gübre olarak kullanılabilecek. Ayrıca çevre düzenlemesi için gürültülü ve çevreye zararlı gaz salınımına yol açan makina kullanımının çevreye verdiği zarar da önlenmiş olacak.

Muhalefet başta olmak üzere çeşitli çevrelerden alaylı eleştiriler alan bu uygulama, tüketici hakları derneği tarafından destekleniyor. Dernek, Roma’da yetiştirilen 50 bin koyunun bu iş için kullanılmasına yardımcı olabileceklerini açıkladı. Bu yöntem Berlin gibi büyük şehirlerde de uygulanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler