1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karadeniz Holding, Sudan'a elektrik vermeye başladı

Karadeniz Holding, Sudan'a elektrik vermeye başladı

Enerji Günlüğü - Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karadeniz Holding iştiraki Karpowership, 180 MW enerji üretimi kapasitesine...

Karadeniz Holding, Sudan'a elektrik vermeye başladı

Enerji Günlüğü - Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karadeniz Holding iştiraki Karpowership, 180 MW enerji üretimi kapasitesine sahip Karadeniz Powership Rauf Bey gemisiyle Sudan’a elektrik vermeye başladı.

Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü, Karadeniz Holding iştiraki Karpowership, Karadeniz Powership Rauf Bey enerji gemisinin, Sudan'ın doğusunda yer alan bir liman şehri olan Port Sudan'da, Ramazan ile birlikte ticari operasyonlara başladığını duyurdu. 180 MW enerji üretimi kapasitesine sahip Karadeniz Powership Rauf Bey, Sudan Elektrik Kurumu Sudan Thermal Power Generating Company (STPGC) ile imzalanan Enerji Satın Alma Sözleşmesi kapsamında ulusal şebekeye elektrik sağlayacak.

Sudan'daki ilk yüzer enerji santrali projesi olan 180 MW enerji üretim kapasitesine sahip Karadeniz Powership Rauf Bey’in ticari operasyonlara resmi olarak başlamasına ilişkin tören, Port Sudan Valisi Mustafa Mohammed Nour, Devlet Bakanı Yusuf Hamza, Devlet Bakanı Tabita Butros, Müsteşar Musa Ömer, STPGC Genel Müdür Yardımcısı Mohammed Ousman Mahgoub, STPGC Planlama Genel Müdürü Dr. Mudavi Abdulkareem ve ilgili kurumlardan heyet üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Karpowership Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi, “180 MW'lik Karadeniz Powership Rauf Bey enerji gemimizi getirdik. Sözleşmemiz 150 MW için ve üretilen her bir kilovat-saatin Sudan'ın faydasına olmasını ve bir sonraki ekonomik kalkınma ve refah seviyesine taşımasını ümit ederim. Amacımız, Sudan'ı Afrika'nın ekonomik, bilimsel ve teknolojik ilerlemesinin merkezi olarak görmek ve Sudan ile birlikte büyümektir. Bunu yaparken de en ucuz elektriği sağlamaktır” dedi.

BİR SONRAKİ GEMİ 300 MW OLACAK

Devlet Bakanı Yusuf Hamza ise konuşmasında “Elektrikle ilgili ihtiyaçlarımızda artık kimi arayacağımızı biliyoruz. Bir sonraki enerji gemisi inşallah 300 MW olacak” dedi. Sudan ile gerçekleştirilen iş birliği, Gana, Mozambik, Zambiya, Gambiya ve Sierra Leone'deki projelerin ardından Karpowership'in Afrika'daki 6. projesi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler