1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV Samsun Elektrik Santrali'ne 35 milyon dolarlık bakım

OMV Samsun Elektrik Santrali'ne 35 milyon dolarlık bakım

Enerji Günlüğü - OMV Samsun Elektrik Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nde 35 milyon dolarlık yatırımla bakım ve yenileme çalışması yapılacak. OMV...

OMV Samsun Elektrik Santrali'ne 35 milyon dolarlık bakım

Enerji Günlüğü - OMV Samsun Elektrik Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nde 35 milyon dolarlık yatırımla bakım ve yenileme çalışması yapılacak. 

OMV Samsun Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Korkut Öztürkmen yaptığı açıklamada, Samsun'da kurulu santralde bakım ve yenileme çalışması yapılacağını belirtti. Öztürkmen'in açıklamasına göre 890 MWe’lık kurulu güce sahip Santral’deki planlı ana bakım ve yenileme çalışmaları 150 bin adam-saat mesai gerektirecek.

BAKIM SÜRECİ ELEKTRİK ARZINI ETKİLEMEYECEK

Korkut Öztürkmen, OMV Samsun Santrali'nin Türkiye’nin en düşük emisyona sahip ve en verimli santrallerinden biri olduğunu belirterek "Santralimizi pazar şartlarına rağmen, teknik olarak her zaman en üst düzeyde tutarak ülke ekonomisine ve enerji arz güvenliğine maksimum katkı sağlıyoruz” dedi.

Santral verimini en üst seviyeye çıkarmak, kaliteli, güvenli ve sürekli enerji üretimini sağlamak, üretim maliyetini azaltmak, arıza ihtimalini en aza indirmek, tesisin emre amadeliğini artırmak ve çevre emisyon limit değerleri kapsamında çalışmasını sağlamak için planlı ana bakımların şart olduğunu vurgulayan Öztürkmen “Bu bakım süreci elektrik arzımızı etkilemeyecek şekilde planlandı” ifadesini kullandı. 

BAKIM ÇALIŞMALARI HAZİRAN BAŞINDA TAMAMLANACAK

Kasım 2017’de tamamlanan ilk bakım aşaması 18 milyon dolara mal oldu. Mart 2018’de başlanan ve toplam iki buçuk ay sürecek diğer ünitedeki bakım çalışmasının maliyeti ise 17 milyon dolar. Bakım çalışmasının haziran başı itibarıyla tamamlanması planlanıyor. 

RAKAMLARLA BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMASI

890 MWe’lık kurulu güç

600 milyon Euro yatırım ile 2013’te faaliyete geçirildi

Santral Türkiye’nin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 3’ünü karşılama kapasitesine sahip

Yılda yaklaşık 7 milyar kWh elektrik üretim kapasitesi

İşletmeye geçişinden bu yana 1 milyon 700 bin adam-saat kayıp zamansız çalışma

İlkine 17 Ekim 2017’de, ikincisine Mart 2018’de başlanan iki aşamalı bakım çalışması

Bakım için 7/24 vardiyalar halinde yaklaşık 500 ilave çalışan istihdam

150 bin adam-saat mesai, yüzde 95 yerli işgücü ve mühendislik

Toplam 35 milyon dolarlık bakım ve yenileme yatırımı

Önceki ve Sonraki Haberler