1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzurum’a kurulacak Elmalı I-II HES’ler revize edildi

Erzurum’a kurulacak Elmalı I-II HES’ler revize edildi

Enerji Günlüğü - Bergün Elektrik tarafından Erzurum’da Yayla ve Serçeme dereleri üzerinde kurulması planlanan Elmalı  I-II Hiroelektrik Santralleri...

Erzurum’a kurulacak Elmalı I-II HES’ler revize edildi

Enerji Günlüğü - Bergün Elektrik tarafından Erzurum’da Yayla ve Serçeme dereleri üzerinde kurulması planlanan Elmalı  I-II Hiroelektrik Santralleri revize edildi.

2014 yılında ÇED Gerekli Değildir kararı verilen Elmalı I HES projesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü görüşü doğrultusunda yeniden düzenlendi. Erzurum İli, Aziziye İlçesi sınırları içerisinde, Bergün Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Yayla Deresi üzerinde Elmalı I Regülatörü ve HES (4.45 MWm/ 4.42 MWe), Serçeme Deresi üzerinde Elmalı II Regülatörü ve HES (6 MWm/ 5.83 MWe) kurulması planlanıyor.

Elmalı I ve II Regülatörü ve HES’in yıllık ortalama kapasitesi 10.5 GWh ve 21.44 GWh olarak hesaplanıyor. Elmalı I ve II Regülatörleri ve HES projesinde üretilecek enerji 477 MCM hatla yaklaşık 2.0 km mesafedeki Kuzgun Trafo Merkezi’ne bağlanacak.

İnşaat aşamasının 2 yıl sürmesi planlanan Elmalı I-II Regülatörleri ve HES projesinin ömrü 49 yıl olacak. Tesislerin yaklaşık 78 milyon liraya malolması bekleniyor.

ELMALI HES’E ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

 
Önceki ve Sonraki Haberler